Страви з морепродуктів: прикрасять стіл і зміцнять здоров’я

0
7

Морепродукти багаті цілим рядом вітамінів і корисних речовин. Крім того, «дари моря» ідеально підходять для раціону тих, хто стежить за своєю фігурою і дотримується дієтичного харчування.

Як приготувати страви з морепродуктами?

Для кожного окремого виду морепродуктів існують свої правила для приготування. Так, креветки можуть бути очищеними або в панцирі. Очищені варять 2-3 хвилини в підсоленій воді, в панцирі — 3-4 хвилини, солі додається для їх варіння більше. У великих креветок видаляйте кишкову вену, так як вона може надати неприємний присмак страви. Самий ощадливий спосіб приготування креветок — приготування на пару. Їх також можна обсмажувати на невеликій кількості рослинного масла або запікати в духовці.

Кальмари відварюють у воді, нагрітої до 80 градусів, потім залишають в ній на 5 хвилин. Якщо воду з кальмарами довести до кипіння, м’ясо може змінити колір в фіолетовий колір. Заморожені мідії розморожують на повітрі, живі мідії в раковинах можна замочити в холодній воді на кілька годин, а потім промити в проточній воді. Варять мідії 15-20 хвилин, потім очищають м’ясо від раковин, викидаючи не розкрилися.

Рецепти страв з морепродуктами

Салат з восьминогом і креветками .

Інгредієнти: 250г восьминога, 10 креветок, половина зеленого болгарського перцю , половина червоного болгарського перцю, 1 помідор, пів-цибулини, 12 чорних оливок, 2ст винного оцту, 6ст.л. оливкового масла, зелень петрушки, сіль, перець.

Приготування: відваріть м’ясо восьминога, поріжте шматочками. Перці очистіть від ніжок і насіння, наріжте кубиками, дрібно порубати цибулину, креветки розморозити, відваріть, складіть все в салатницю. Збийте оцет, масло, дрібно нарізану петрушку, сіль, перець. Заправте салат, добре перемішайте, прикрасьте оливками

Мови, запечені в духовці .

Інгредієнти: 1 велика цибулина, 800г морських мов, сіль, білий гострий перець , 115мл білого вина, 2ст вершкового масла, 1 жовток, 6ст.л. жирних вершків, вершкове масло для змазування.

Приготування: змастіть форму маслом, посипте цибулею, порізаною кубиками. Мови посоліть, поперчіть, складіть навпіл і покладіть у форму, зверху посипте цибулею, полийте вином, зверху викладіть вершкове масло, нарубані пластівцями. Накрийте форму фольгою, поставте на 20 хвилин у розігріту духовку. Одержаний бульйон вилийте на сковорідку, Уваров, додайте в соус жовток з вершками, полийте соусом рибу, запікайте ще кілька хвилин.

Восьминіг на аерогрилі .

Інгредієнти: 600г восьминога, 1 лимон, 2 зубчики часнику, 1ст.л. оливкового масла, сіль морська, чорний перець.

Приготування: натріть восьминога сіллю, перцем, подрібненим часником, викладіть в аерогриль вгору присосками, на дно налийте воду, готуйте півгодини при температурі 260 ° С. Для приготування восьминога в духовці покладіть його на решітку, під решітку поставте деко з водою, готуйте півгодини при такій же температурі і з функцією обдування. У процесі приготування періодично збризкуйте восьминога маслом з пульверизатора. Подавайте з часточками лимона і листям салату.

Морепродукти з болгарським перцем .

Інгредієнти: 500г морепродуктів, 400г болгарського перцю, 150г цибулі, рослинне масло, сіль.

приготування: морський коктейль з мідій, креветок, кальмарів, восьминогів необхідно розморозити. Злийте всю рідину. Дрібно наріжте цибулю, болгарський перець очистіть від насіння, наріжте соломкою, обсмажте на олії, додайте морепродукти, закрийте кришкою і тушкуйте 2-3 хвилини.

При заправці страви з морепродуктами намагайтеся уникати використання майонезу. Кращою заправкою для салат з дарів моря буде невелика кількість оливкової олії.

Залиште відповідь

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть ваше ім'я