Низькокалорійні супи: рецепти для ідеальної фігури

0
7

Текст: Поліна СошкаФото: TS / Fotobank.ruЕслі ви дбаєте про свою фігуру або стежте за вагою, то тарілка легкого супу в день — то, що треба. Але чи знаєте ви, що низькокалорійні супи можуть бути не тільки корисними, а й смачними і ситними?

Правила приготування низькокалорійних супів

Як відомо, хоча б раз в день потрібно їсти суп. Особливо це стосується тих, хто стурбований проблемою зайвої ваги. У цьому випадку як не можна до речі підійдуть низькокалорійні супи , але що мається на увазі під ними? В першу чергу, це овочеві супи, зварені на овочевих бульйонах з використанням зелених листових овочів (шпинату, селери, базиліка, кропу, петрушки), а також ревеню, кропиви, капусти, буряка, кабачків і т.д.

З м’ясних і курячих бульйонів також можна приготувати низькокалорійні супи, якщо ви використовуєте нежирне м’ясо. Якщо після приготування бульйону його процідити, дати охолонути в холодильнику, а потім зняти зверху жир, то калорійність супу також значно знизитися. Не слід також забувати про рибних бульйонах і низькокалорійних супах з грибами або бобовими. Калорійність супу підвищать жирні сорти м’яса, курки і риби, макаронні вироби вищого сорту, шліфований рис, сметана, вершки, сир, грінки.

Низькокалорійні супи — рецепти

Низькокалорійний суп з овочами і квасолею .

Інгредієнти: 450г сушеної червоної квасолі, 8 склянок води, півсклянки вина, 2ч.л. сушеного базиліка, 1,5ч.л. солі, 1ч.л. майорану, ¼ч.л. перцю, 400г ріпчастої цибулі, 400г цукіні, 200 г селери, 200г червоного солодкого перцю, 200г моркви, 6 зубчиків часнику, 170г пасти, 1/3 тертого сиру.

Приготування: квасоля замочіть на ніч в теплій воді, залийте водою так, щоб її рівень був вище квасолі на 5 см, варіть 2 хвилини, зніміть, накрийте і настоюйте протягом години, потім злийте воду, висушіть квасоля і поверніть її в каструлю. Залийте водою, додайте вино, сіль, перець, майоран і базилік, дайте закипіти, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 1,5 години. Додайте подрібнені овочі та зелень і варіть без кришки до м’якості овочів. Покладіть в суп томатну пасту, варіть ще 10 хвилин, при подачі на стіл посипте суп сиром.

Низькокалорійний суп з селери .

Інгредієнти: 3 склянки води , 300г селери, кабачок, цибулю-порей, лавровий лист, 1, 5 склянки нежирного молока, ½ч.л. мускатного горіха, сіль, перець, пір’я зеленої цибулі.

Приготування: наріжте дрібно селера, кабачок, цибулю-порей, відваріть в воді з лавровим листом до готовності, дістаньте лавровий лист, овочі збийте блендером і поверніть в каструлю . Додайте молоко, доведіть до кипіння, додайте спеції. При подачі на стіл прикрасьте зеленою цибулею.

Низькокалорійний суп здатний надовго вас наситити і дати енергію без шкоди для фігури. Якщо ж ви боїтеся встати з-за столу голодними, то додайте до супу грінки, хлібці або сметану.

Залиште відповідь

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть ваше ім'я