Низькокалорійні солодощі — ласувати без ризику погладшати

0
8

Текст: Христина ТонгаФото: TS / Fotobank.ruЛюбіте солоденьке і в той же час стурбовані своєю фігурою? Зовсім необов’язково відмовлятися від того, що ви любите. Адже ви завжди можете побалувати себе низькокалорійними солодощами.

Як приготувати низькокалорійні солодощі?

Відмовившись від шоколадних цукерок, карамелі і печива, зробіть вибір на користь домашніх низькокалорійних солодощів — наприклад, із сухофруктів, горіхів, желе, сиру, кокосової стружки і т.д. Звичайно, потрібно пам’ятати, що і тут слід дотримуватися помірності — сухофрукти та горіхи, наприклад, теж висококалорійні продукти. Але, на відміну від карамелі, наприклад, в них міститься і маса корисних речовин, а не тільки чистий цукор і солодкі начинки з ароматизаторами і консервантами. А якщо ви любите випічку, то печиво з вівсянки, фруктів (наприклад, бананів), знежиреного сиру, — цілком здатне замінити покупне печиво з меншою шкодою для фігури. Зрештою, навіть улюблене вами і дуже висококалорійне морозиво завжди можна замінити замороженим соком або фруктовою сумішшю.

Рецепти низькокалорійних солодощів

Цукерки із сухофруктів .

Інгредієнти: 100г сушеного інжиру, 100г фініків, 100 г сушеної журавлини, 100г суміші горіхів, 30г кукурудзяних пластівців або кокосової стружки.

Приготування: суміш горіхів обсмажте на сухій сковороді, перемішайте з сухофруктами, пропустіть все через м’ясорубку, зліпите з суміші кульки, обваляйте їх в стружці або подрібнених пластівцях.

Вишневі желейні цукерки .

Інгредієнти: 200г вишневого нектару, 10г желатину, терті горіхи, кокосова стружка.

Приготування: желатин розмочити в нектарі. Коли він розбухне, розчиніть його на повільному вогні, помішуючи, не допускаючи закипання і до повного розчинення. Розлийте по формах для цукерок, присипте горішками або кокосовою стружкою, поставте в холодильник до застигання. Щоб легко дістати цукерки з формочки, опустіть її ненадовго в гарячу воду.

Цукерки з чорносливу з горіхами в гіркому шоколаді.

Інгредієнти: 20шт чорносливу, 20 горішків (фундук або мигдаль), плитка гіркого шоколаду.

Приготування: чорнослив без кісточок замочіть в окропі, щоб вони розм’якшилися, в кожну зливу покладіть по горішку. Розтопіть на повільному вогні шоколад, занурте в нього кожну сливу, перекладіть на пергамент. Поставте в холодильник до застигання шоколаду.

Морозиво з ківі.

Інгредієнти: 8 шт. ківі, 1ст лимонного соку, 1ст.л. білого рому, 50 мл сиропу з тростинного цукру або коричневий цукор.

Приготування: очистіть ківі, помістіть в блендер, подрібніть, додайте інші інгредієнти і збийте до однорідної рідкої пюреобразной маси, перелийте в формочки і помістіть в морозилку.

Може, спочатку вам здасться, що ці низькокалорійні солодощі — якийсь сурогат, нездатний замінити вам улюблені продукти. Але з часом ви оціните не тільки їх смак, але і те, як прекрасно ви виглядаєте навіть не відмовляючи собі в улюблених десертах.

Залиште відповідь

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть ваше ім'я