Готуємо млинці по-чоловічому! Елементарні рецепти, які точно вийдуть

0
4

Ніякої зайвої брутальності, тестостерону, кінських доз протеїну і підняття важких предметів! Співробітник редакції imbeauty.com.ua Олександр «Шурик» Похваліна пропонує максимально прості рецепти млинців, які може виконати не те що будь-яка — будь! Мінімум інгредієнтів, звичайнісінька, головне, що працює, кухонна плита — і готово. А вже якщо в якості мотивації виступають 8 Березня і останній тиждень перед Великому постом … Вони точно вийдуть!

В редакції imbeauty.com.ua працюють чоловіки — і які! Один з наших красенів, Саша (він же Шурик), в робочий час займається контентом, а в неробочий — приготуванням смачної і здорової їжі. Млинці, можливо, не дуже вдалий блюдо для дієтичного раціону, але, як ми, переконані ЗСЖ-ники, знаємо, іноді порушувати не просто можна, а потрібно. Щоб потім з подвоєними силами продовжувати працювати над собою. Тим більше попереду довгі вихідні і Масляна — саме час, щоб побалувати себе і близьких від цих ласощів прямо з печі. Отже, передаємо слово Шурику, який — обіцяємо — поганому не навчить.

Шурик Шурик

«Мій батько і дід готували самі і вчили мене. І чудову частину свого дитинства я провів, допомагаючи їм або бабусі на кухні. Готування — це магія, і те, що багато чоловіків і жінки не в змозі приготувати нічого складнішого » Доширак » і яєчні, — це величезний недолік сучасного світу мікрохвильовок, напівфабрикатів, замовний піци і сніданків в коробках. Приготувати хоча б млинці для своєї мами, сестри або коханої на 8 Березня — це скромний, але приємний жест і показник того, що ви дбаєте про рідних і близьких.

 Підготовка

Що потрібно перевірити перед тим як почати готувати?

  • 1 як не дивно — плиту. Вона повинна бути в наявності. А на плиті, в свою чергу, повинна бути хоча б одна робоча конфорка. Якщо їх немає, то потрібно щось змінювати. Можливо в життя. Або, наприклад, придивитися уважніше: можливо, ви не на кухні або у вас немає плити.
  • 2 Наявність сковороди. Це така невисока ємність з чавуну або алюмінію (сплаву на його основі) з антипригарним покриттям. У неї в обох варіантах є ручка, за яку можна хапатися. Моя рекомендація до готування на газовій плиті — чавунна сковорода, особливо якщо вона в патині від частої готування. Така більш рівномірно розподілить жар від вогню по всій поверхні. Для електричної плити знаходжу більш зручними антипригарні сковороди, бо на них менше витрата масла і перевертати млинці буде простіше. Переконайтеся, що сковорода чиста.
  • 3 Інша посуд. Будуть потрібні ємність для тесту (миска / каструля), віночок, невеликий ополоник, ложка, стакан, лопатка для млинців.
  • 4 Інгредієнти. Якщо ви задумали творити млинці, але у вас немає муки зовсім, то спробувати приготувати щось ви можете (хіба що знайдеться ратує за людство і здоров’я оточуючих людей, який зупинить вас), але підсумковий продукт ваших зусиль не має права називатися млинцями. Зовсім.
  • 5 Ось зараз буде дивно, тому що потрібні ріпчасту цибулю (зазвичай я беру білий) і соняшникова олія без запаху (але його можна замінити на що -то інше, наприклад, на вершкове масло, маргарин або будь-яке інше на ваш смак). Застосовую їх дуже просто: в блюдце наливаю трохи олії, очищаю цибулину, ріжу навпіл і насаджують на вилку, щоб плоскою частиною розрізу можна було ставити цибулину в блюдце, а в проміжку між млинцями змащувати сковороду, якщо є необхідність. Так ми не тільки рівномірно розподілимо масло, але і додамо млинців легкий, солодкуватий запах.
  • 6 Чисті руки і кухня в цілому. Нікому не подобається знаходити у своїй їжі сторонні деталі, тому зробимо зусилля і приберемо місце, де будемо готувати. А потім, перед самим початком процесу, вимиємо руки.

7 Перший млинець грудкою. Якщо ви поки ще не ас на кухні і сприймаєте навіть млинці як одночасно і випробування, і щось нове, варто пам’ятати важливі речі: 7.1. Ніякі навички не є вродженими — їх треба розвивати 7.2. Не варто боятися експериментувати 7.3. Майже ніколи не виходить зробити блюдо в перший раз красивим, і це нормально!

Прості млинці

Млинці можна їсти як самі по собі, так і з якимись начинками, використовуючи їх в якості конвертів. Якщо плануєте загортати в них сирну суміш, то все прекрасно як є. Але якщо в якості начинки буде виступати картопля з грибами або шинка з сиром, то має сенс зменшити кількість цукру.

Інгредієнти: 1 склянка борошна 1 склянка молока / води 1 яйце 1 столова ложка цукру

Як бачите, при готуванні простих млинчиків я дотримуюся «правила одиниць» , тобто якщо ми хочемо збільшити підсумкове кількість млинців, то просто збільшуємо кількість одиниць інгредієнтів, і все буде так само 2-3-10 і т.д.

всі інгредієнти потрібно змішати в одній ємності, віночком довести тісто до стану однорідної рідини (по консистенції буде схоже на кефір або машинне масло). Треба добре перемішати весь вміст ємності, тому що сухі «острівці» борошна часто виявляються на стінках посуду непоміченими.

Прогріваємо сковороду на плиті, перевіряємо, що вона досить гаряча, капнув води. Якщо крапля просто впала і почала розтікатися або розтікається і починає потихеньку випаровуватися, то цього мало. Потрібно щоб бризки води відразу дрібними кульками пострибали і випарувалися з поверхні. Коли сковорода нагріта достатньо, міняємо жар плити з максимуму на 1/2 — 2/3 і змащуємо маслом (див. Вище мій лайфхак про цибулину).

Ополоником набираємо тісто і наливаємо в сковороду, рівномірно заповнюючи всю поверхню так, щоб товщиною ваші млинці були 1,5-2 мм. Як тільки тісто на сковороді починає змінювати колір з зовсім блідого на жовтуватий і трохи прозорий, готуємо лопатку, і коли блідих плям на млинці немає, або майже немає, підчіплюємо його і перевертаємо. Зазвичай на другій стороні млинець досить потримати буквально хвилину, після чого можна його можна скидати на тарілку і повторювати процес з черговим ополоником тесту.

На базі тих же інгредієнтів можна приготувати оладки: досить приблизно на 1 / 2-1 / 3 зменшити кількість рідини, тоді тісто вийде більш густим. Важливий нюанс: готувати їх варто на трохи більш низькому вогні, щоб вони добре пропеклися. Не варто намагатися розпластати на всю сковороду — вони повинні бути невеликими і пухкими.

Млинці кефірів або якісь ще

Фактично це майже звичайні млинці, але рідини тут трохи менше — вона може бути кефіром, кислим молоком або (моє улюблене!) ряжанкою. Навіть фруктові йогурти чудово підійдуть, але потрібно пам’ятати, що в йогуртах часто вже багато цукру. Самі по собі такі млинці більш пишні, ароматні і схожі на самостійне блюдо. Відразу варто мати на увазі, що не всім подобається досить специфічний кефірний кислуватий присмак таких млинців, але спробувати їх варто, щоб знати напевно.

Інгредієнти: 2 склянки борошна 1,5 склянки кефіру 2,5-3,5% жирності 2-3 столові ложки цукру 2 яйця Щіпка солі

Ніяких хитрощів з тестом! Змішуємо все необхідне до однорідної маси, вийде більш тягуче тісто, ніж в попередньому рецепті, і походити воно буде швидше на щільний кисіль за консистенцією.

Готуються такі млинці так само, як і попередні прості.

кефірні млинці з-за свого кислуватого присмаку прекрасно йдуть з солодкими добавками — згущеним молоком, арахісовим маслом, варенням або джемом.

Панкейк бананові

Для довідки: панкейкі, оладки і оладки — це три різних речі, і не вірте тим, хто говорить інакше! всі три підсумкових продукту виглядають схоже, але вони різні як за смаком, так і з механіки приготування.

Інгредієнти: 1 склянка борошна 1 банан 1/2 склянки цукру (так-так ! Мно го цукру!) 1/2 чайної ложки гашеного соди (без гірки) 1/2 склянки води / молока (можна використовувати веганські молоко і отримати повністю веганські панкейкі, якщо це комусь цікаво) 1/4 склянки рослинного масла без запаху

Банан, як не дивно, треба почистити, і розім’яти до стану кашки. Потім додаємо всі інші компоненти, ретельно все перемішуємо і позбавляємося від грудочок і нещасливих острівців борошна на стінках посуду. Підсумкове тісто має бути густим і тягучим, але все ж рідким.

Важливо! У панкейк масло замішано в тісто, і сковороду не потрібно змащувати!

На прогріту сковороду наливаємо трохи тесту, воно має залишитися в центрі острівцем в 10-17 сантиметрів діаметром. Перевертаємо панкейк після того, як його краю почали помітно змінювати колір і вкрилися великою кількістю дірочок.

Залиште відповідь

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть ваше ім'я