8 незвичайних рецептів зі звичайними інгредієнтами: салати і гаряче на Новий рік

0
14

Якщо ви до цих пір не вирішили, якими кулінарними шедеврами будете радувати близьких в ніч з 31 грудня на 1 січня, пропонуємо вам ціле меню! Спеціально для вас ми зібрали нескладні рецепти закусок і основних страв, для приготування яких вам знадобиться зовсім небагато часу і зусиль.

Олів’є з креветками і солоним лососем



Інгредієнти:

  • 4 відварених картоплі;
  • 200 г відварених очищених креветок;
  • 200 г солоного лосося;
  • 100 г ікри;
  • 2 відварених моркви;
  • 3 відварених курячих яйця ;
  • 1 банка консервованого зеленого горошку;
  • 3 невеликих свіжих огірка;
  • Сіль і перець за смаком.

Для заправки:

  • 200 г грецького йогурту;
  • ½ ч. л. меленої солодкої паприки;
  • 1 подрібнений зубчик часнику;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ст. л. оливкового масла;
  • Сіль за смаком.Для прикраси:
  • Салатний мікс.Як приготувати:
  • 1 Відварені картоплю і моркву очистіть від шкірки, наріжте невеликими кубиками, також поступите з огірками. Курячі яйця очистіть, акуратно наріжте на кубики. Перемістіть підготовлені інгредієнти в салатник. Додайте консервований зелений горошок.
  • 2 Солоний лосось наріжте кубиками. Якщо креветки досить великі, то краще подрібнити і їх, якщо ні, то остудіть їх і додайте разом з лососем до решти інгредієнтів. Рибу і морепродукти також перемістіть в салатник. Посоліть і поперчіть за смаком, а потім акуратно перемішайте.
  • 3 Приготуйте заправку. Змішайте до однорідної текстури грецький йогурт, оливкову олію, лимонний сік, часник, паприку і сіль. Якщо ви не хочете готувати соус, то завжди можете скористатися класичним варіантом — майонезом. Заправте салат соусом і добре перемішайте.
  • 4 Подавайте салат порційно. За бажанням можна прикрасити олів’є листям салату, наприклад, фризі або руколою.

Капрезе на шпажках


Інгредієнти:

  • 250 г помідорів чері;
  • 150 г моцарели (для зручності можна придбати упаковку міні-моцарели, тоді сир не доведеться нарізати);
  • 4-5 гілочок свіжого базиліка (можна замінити сушеним);
  • 2 ст. л. оливкового масла;
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • Сіль і перець за смаком.Як приготувати: </ strong >
  • 1 Для оформлення салату вам знадобляться шпажки. На шпажку нанизуйте помідор черрі, листочок базиліка, потім моцарелу (якщо у вас великий шматок, то наріжте його на кубики середнього розміру), ще один листочок базиліка і помідор. Залежно від довжини шпажки процедуру можна повторити.
  • 2 Приготуйте соус. Змішайте оливкову олію і бальзамічний оцет, посоліть і поперчіть за смаком. При подачі збризніть капризуванні на шпажках заправкою.

Печериці, фаршировані шпинатом і рікоттою


Інгредієнти:

  • 500 г свіжих печериць;
  • 200 г рікотти;
  • 200 г шпинату;
  • Сіль і перець за смаком.

Як приготувати:

  • 1 Печериці добре промийте, видаліть ніжки.
  • 2 Шпинат подрібніть. В окремій мисці змішайте його з рікоттою. Посоліть і поперчіть за смаком.
  • 3 Начините капелюшки сиром зі шпинатом і викладіть на змащене маслом деко. Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте гриби 7-8 хвилин.

Цвітна капуста, запечена у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • 400 г цвітної капусти (можна використовувати заморожену);
  • 200 мл молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 100 г твердого сиру;
  • 50 г волоських горіхів;
  • Сіль і перець за смаком.

Як приготувати:

  • 1 Цвітну капусту зваріть до готовності в злегка підсоленій воді.
  • 2 Приготуйте вершковий соус. У сотейнику нагрійте молоко і вершкове масло, додайте кукурудзяний крохмаль. Варіть на повільному вогні, поки соус не загусне. Зніміть з вогню і додайте натертий сир. Посоліть і поперчіть за смаком.
  • 3 В форму викладіть цвітну капусту. Волоські горіхи подрібніть, додайте їх в форму до капусти. Влийте вершковий соус.
  • 4 Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте 20 хвилин, до появи золотистої скоринки.

Лосось, запечений з родзинками і апельсином

 

Інгредієнти:

  • 800 г філе лосося;
  • 3 ст. л. оливкового масла;
  • Сік і цедра двох апельсинів;
  • 80 г родзинок;
  • Сіль і перець за смаком.

Як приготувати:

  • 1 Рибу помістіть у велику миску. Натріть сіллю, перцем, цедрою апельсина і змастіть оливковою олією. Залиште в холодильнику маринуватися на пару годин.
  • 2 Ізюм замочіть в апельсиновому соку на 1-2 години.
  • 3 Нагрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте лист і вистелити на нього пергаментний папір. Викладіть маринований лосось, на нього родзинки. Полийте рибу залишками апельсинового соку, в якому розм’якшувався родзинки. Запікайте протягом 15-17 хвилин.
  • 4 При подачі можна прикрасити блюдо часточками апельсина.

Рулет зі свинини з сухофруктами, горіхами і травами

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинячої вирізки;
  • 100 г кураги;
  • 80 г родзинок;
  • 80 г волоських горіхів ;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1-2 ст. л. оливкового масла;
  • 1 ст. л. суміші прованських трав
  • Сіль і перець за смаком.

Як приготувати:

  • 1 Курагу і родзинки залийте окропом і залиште на 10-15 хвилин, після чого злийте воду. Горіхи подрібнити.
  • 2 М’ясо викладіть на дошку. Розріжте навпіл, чи не дорізаючи до кінця, і розгорніть. Накрийте плівкою і відбийте.
  • 3 На м’ясо викладіть горіхи, сухофрукти, подрібнений часник. Щільно скрутіть рулет, натріть його сіллю, перцем і сумішшю прованських трав. Зауважте рулет кулінарним шпагатом і збризніть оливковим маслом.
  • 4 Запікайте рулет в духовці близько години при температурі 180 градусів.

Качка, запечена з інжиром

Інгредієнти:

  • 4 качині ніжки;
  • 4 інжиру;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. оливкового масла;
  • 1 ст. л. рідкого меду;
  • ½ ч. л. імбиру;
  • Цедра ½ апельсина;
  • Сіль і перець за смаком.

Як приготувати:

  • 1 Качині ніжки натріть сіллю і перцем. Обсмажуйте на сковороді з мінімальною кількістю масла протягом двох хвилин з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. Відставте в сторону.
  • 2 В окремій мисці змішайте оливкова олія, соєвий соус, мед і імбир.
  • 3 Розігрійте духовку до 200 градусів. Перекладіть підсмажені качині ніжки в форму з високими бортиками. Влийте заправку і посипте зверху цедрою апельсина. Запікайте 30-40 хвилин, а потім злийте більшу частину соусу і витопився жиру. Зменшіть температуру до 180 градусів і додайте до качці нарізаний навпіл інжир, запікайте ще близько години.

Картопля, запечений з розмарином

4 Запікайте 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Можна виймати з духовки, коли картопля стане рум’яним.

Залиште відповідь

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть ваше ім'я